Make your own free website on Tripod.com
Dit blad
English
Contact
E-mail
Navigatie
bartvb.org >  Inhoud >  CN Tower >  Foto's


CN Tower
Foto's

Sky Pod

Dit is het hoogste door de mens gebouwde observatorium ter wereld. De Sky Pod bevindt zich 33 verdiepingen boven het belangrijkste observatiedek. Ter vergelijking: het appartementsgebouw waarin ik woon, is 32 verdiepingen hoog. Dat betekent dat je je hier op 447 meter hoogte bevindt ten opzichte van de begane grond aan de voet van de toren.

Je kunt hier helemaal rond de toren lopen en op heldere dagen kun je ongeveer 160 kilometer ver kijken (de helft van de langste afstand die je in BelgiŽ kunt afleggen!). Je kunt dan probleemloos de watervallen van Niagara en de Amerikaanse steden Buffalo en Rochester zien.

Op deze hoogte voel je de toren ook heen en weer zwiepen in de wind. Een bijzondere ervaring! Bij windsnelheden van 180 km/u met windstoten tot 320 km/u kan de toren vrij ver heen en weer zwiepen:

Antenne: 203,2 cm van het centrum
Sky Pod: 101,6 cm van het centrum
Sferische constructie: 48,26 cm van het centrum

Het tochtje met de lift naar de Sky Pod kost enkele dollars extra en het is goed besteed geld. Bega niet de fout die de meeste mensen maken! Ga naar de Sky Pod! Het is een unieke ervaring! Voeg je niet bij de dichte drommen mensen die 'bijna' boven zijn geweest en die niet kunnen uitleggen waarom ze er niet zijn geweest. Maar doe het bovenal voor jezelf. De kans is reŽel dat je nooit meer naar Toronto komt en die kans nooit meer krijgt. Heb je echt de oceaan over gestoken om je dan door de laatste 100 meter te laten tegen houden?!

Als je denkt dat Canadezen geen gevoel voor humor hebben, dan kun je die mening maar beter herzien. Hier is de uitgang!
Deze Vlaamse toerist, Piet Van Bockstaele (mijn broer, jawel) is vrolijk omdat hij de uitgang heeft gevonden! Een beetje egoÔstisch wel. Of beseft hij werkelijk niet dat het uren zal duren om hem los te krabben en de grond schoon te spuiten?Laatst bijgewerkt op 16 april 2002
© Bart B. Van Bockstaele 1996-2002 - Alle rechten voorbehouden