Make your own free website on Tripod.com
Dit blad
English
Contact
E-mail
Navigatie
bartvb.org >  Inhoud >  CN Tower >  Foto's


CN Tower
Foto's

Panorama's vanuit Horizons Café en de onderste observatiedekken

Roy Thompson Hall, het blinkende gebouw in de vorm van een afgeknotte kegel, is een fantastisch concertgebouw waar allerhande evenementen plaatsgrijpen. Hier heeft de Vlaamse Helmut Lotti zijn eerste concert gegeven in Toronto.

Buitenlandse concerten zijn, als ze een beetje slim worden aangepakt eigenlijk gegarandeerde successen. Een Vlaming die optreedt in Vlaanderen, tja, dat is de normaalste zaak van de wereld en je moet al heel erg van die persoon houden om je te verplaatsen. Maar als een Vlaming optreedt in een buitenlandse stad waar een andere taal wordt gesproken en waar tegelijk voldoende landgenoten zijn, dan hoef je die mensen nauwelijks te motiveren. Zelfs als ze niet van de persoon in kwestie houden, komen ze toch. Eens iets kunnen horen in de eigen taal is dan een echte gebeurtenis, hoe triviaal het hele gebeuren ook moge zijn.

Mr. Lotti heeft enige tijd later nog eens een concert gehad in Massey Hall. Het ontbreekt Toronto namelijk niet direct aan zalen van wereldklasse, het is de derde belangrijkste theaterstad van de Engelstalige wereld.Laatst bijgewerkt op 14 april 2002
© Bart B. Van Bockstaele 1996-2002 - Alle rechten voorbehouden