Make your own free website on Tripod.com
Dit blad
English
Contact
E-mail
Navigatie
bartvb.org >  Inhoud


Welkom bij de BartCam!

Het weer in TorontoWebcamfoto

Hoe vaak is de webcam bekeken?

Wat kun je zien op de webcamfoto?

Legende
  1. College Park. De straat er voor is hier niet echt te zien maar dat is Yonge Street. Met ongeveer 1896 km de langste straat ter wereld.
  2. Het Manulife Centre op de hoek van Bloor Street en Yonge Street.
  3. De straat voor dit gebouw heet Carlton Street. Rechts van dit gebouw staat het wereldbefaamde Maple Leaf Gardens. Het kleinere gebouw er voor staat aan de overkant (de zuidkant dus) van Carlton Street.
  4. Tram (street car heet het hier) op Carlton Street.
  5. Granby Street.
  6. McGill Street. Het is hier niet te zien, maar McGill Street en Granby Street worden met elkaar verbonden door een bocht, Sheard Street.
  7. De bomen in de tuin rond het gebouw waar mijn bureau zich bevindt.
De camera staat aan het raam in mijn bureau en kijkt naar het noorden. Het beeld wordt om de vijf minuten vernieuwd, *als* de computer online is.

Als webcam gebruik ik de Logitech QuickCam Pro 3000. De reden? Het was de enige camera in de winkel met een echte resolutie van 640*480 pixels. Hij heeft ook een, helaas handmatige, scherpstelling. Het voetje waarop de camera staat, ziet er leuk uit maar gelijkt nergens op. Het is veel te licht. Bovendien is de USB-kabel te stug waardoor de minste beweging aan de kabel ook de camera doet bewegen. Er zat ook een soort klem bij die vanwege de creatieve vormgeving maar heel beperkt bruikbaar is. Ik gebruik die in plaats van het voetje om de camera op een zware mok van Second Cup te monteren. Zo blijft de camera stabiel. Jammer dat ik nu de gietijzeren statieven niet meer heb die ik vroeger voor mijn scheikunde-experimenten gebruikte.

Het cameraatje lijkt wel goed. De software die erbij is geleverd, is nog slechter dan waardeloos. Hij werkt bijzonder traag, nog trager dan software van Microsoft. Een hele prestatie, voorwaar. Ik gebruik daarom Webcam32 tot ik een beter programma vind of er zelf een heb geschreven.

Wat mij ook sterk tegen gaat is het feit dat Logitech de illusie probeert te scheppen dat je met de camera filmpjes kunt maken van 640*480 met 24-bits kleuren, 30 beelden per seconde en geluid op de koop toe. Dat werkt niet met USB en zoals de mensen die mij kennen weten, heb ik dat vroeger ook uitgebreid uit de doeken gedaan, tegen alle kritiek van zelfverklaarde specialisten in. Voor mij is dit niet belangrijk omdat ik de camera alleen maar voor het web gebruik, ik heb immers nog altijd de mini-DV voor het zwaardere werk. Het neemt niet weg dat ik dit soort praktijken niet kan goedkeuren.

Mijn gevoelens over deze Logitech-camera zijn dus gemengd. Het cameraatje zelf is een van de beste webcammetjes die ik heb gezien maar alles wat er rond hangt is de grondstoffen waar het mee is gemaakt, niet waard en dus ook niet zijn prijs.


Andere webcamplaatsen:
Stem voor mij!
 
@ webcamworld.com
comfm.com Outdoor Webcam World Wide Webcam Topsites


© Bart B. Van Bockstaele 1996-2002 - Alle rechten voorbehouden
Laatst bijgewerkt op 7 maart 2002